12/1/11

taseis 2011

ΤΑΣΕΙΣ ΜΑΛΛΙΩΝ 2011




Το 2011 περιλαμβάνει πολλές νέες τάσεις για τα μαλλιά. Το στυλ των μαλλιών έχει επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό από τις πασαρέλες την περασμένη άνοιξη του 2010.Υπαρχουν διασκευές και εξελίξεις σε βασικά χτενίσματα αλλά και extreme μετατροπές.


\








Πλεγμένα Braided μαλλιά








Η δημοτικότητα των πλεγμένων σε πλεξούδες μαλλιών έχει αυξηθεί θεαματικά και έχει αποκτήσει φανατικές θαυμάστριες .


Το 2009 αρχίζει η εξέλιξη της πλεξούδας στο στριμμενο ψαροκόκαλο τάση για το 2010.Η εξέλιξη της πλεξούδας έχει ως αποτέλεσμα την άνοιξη του 2010 να χαρακτηρίζει το χτένισμα των μοντέλων στα fashion show των οίκων Alrxander Wang,Miu Miu(Miuccia Prada).Και φυσικά το είδαμε όλο ένα και περισσότερο στο στυλ του δρόμου.






Μακριά κυματιστά μαλλιά






Τα κύματα θα πρέπει να είναι σταθερά και όχι σγουρα.Το συγκεκριμένο χτένισμα


είναι κατάλληλο για όλα τα χρώματα αν και είναι λιγότερο αποτελεσματικό σε σκούρα και μαύρα μαλλιά.


για να το πετύχουμε θα χρησιμοποιήσουμε μεταλλικές πιάστρες η θερμαινόμενα ρολει


και σε συνδυασμό με ένα προϊόν styling για ισχυρό κράτημα.


Το μήκος των μαλλιών θα πρέπει να είναι κάτω από τους ωμούς. Το make up θα πρέπει να είναι κλασικό με μια λεπτή γραμμή black eye lyner κατά μήκος του κινητού βλεφάρου και μάσκαρα για να είναι το μάτι έντονο. Στο κάτω βλέφαρο δεν βάζουμε τίποτα.


Στα χείλη κόκκινο κραγιόν και όλο το σύνολο είναι εμπνευσμένο από φίλμ νουάρ του 1940. Το στυλ wavy hair χρησιμοποίησε στην πασαρέλα Άνοιξη 2010 ο οίκος Christian Dior.






Μακριά μαλλιά






Εμπνευσμένα από τη δεκαετία 1970


Υπάρχουν δύο είδη που αναζωπυρώνονται το 2011


Η αναβίωση της δεκαετίας του 1940


Η δεκαετία του 1970 που μας δίνει δυο τάσεις μαλλιών










Ίσια μακριά μαλλιά – slicky style όχι υπερβολικά ίσια με γυρισμένες τις άκρες από μέσα. Κρεπαρισμένα με ογκο στην κορυφή χωρισμένα στην μέση η στα αριστερά η δεξιά λειτουργούν εθίσουν καλά και οι τρεις τρόποι. Το συγκεκριμένο στυλ έμπνευσε τον οίκο Anna Sui για την Άνοιξη 2010






Κυματιστά μαλλιά


Με ένα προϊόν styling όπως αφρός για όγκο μπορούμε να πετύχουμε τα κυματιστά μαλλιά. Σε αντίθεση με την προηγουμένη κατηγορία τα μαλλιά πρέπει να είναι ατημέλητα σα να σηκώθηκες μόλις από το κρεβάτι.


Χωριστρα στη μεση η στο πλαι κατάλληλο για μακριά μαλλιά θα χρησιμοποιήσουμε σεσουάρ πρέσα η ψαλίδι μαλλιών ρολόι η πιάστρες το στυλ έμπνευσε τον οίκο Chloe.






Slicked hair: «Η επιστροφή»






Εάν υπάρχει ένα χτένισμα που φωνάζει τάση για το 2011 αυτό είναι. Υπάρχουν τρεις εκδοχές για slicked χτένισμα για να δοκιμάσουμε το 2011






Slicked πίσω από τα αυτιά με τζελ χτενισμένα με τα δάχτυλα η μια μεγάλη οδοντωτή χτένα που θα μας παρέχει την υφή και το σχήμα κ τα κατευθύνει την φορά προς τα πίσω σε όλη την κορυφή του κεφαλιού που χρειαζόμαστε ενδείκνυται για κοντά μαλλιά αλλά και μακριά μαλλιά. Αν και έχουμε δει το συγκεκριμένο look και σε στεγνά μαλλιά.


*σημειώστε ότι η κορυφή του κεφαλιού δεν έχει τζελ και έχει κρεπαριστει.


Ακολούθησαν αυτή την τάση Alexander Wang –Roberto Cavalli






Slicked σε κοτσίδα πιασμένα αλογοουρά περασμένες οι άκρες της κοτσίδας με πρέσα για να είναι ίσες και λείες


Slicked σε πλεξούδα η τριμμένο ψαροκόκαλο από την μια μεριά του κεφαλιού στο πλάι.










Αρσενικό slicked look






Μαλλιά με τζελ σε όλο το μήκος τους ταιριάζει απόλυτα σε κοντά και αυστηρά καρέ μαλλιά ο Οίκος Cucci χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο στυλ και είχε απόλυτη επιτυχία .










Μαλλιά ψωμάκια (chignons)






Ανάμεσα σε στυλ χτενίσματα πάντα υπάρχει μια εκδοχή σε κότσο. Για το 2011 το ψωμάκι στα μαλλιά είναι η πιο hot τάση για φέτος.




Η προετοιμασία για τα μαλλιά θα πρέπει να είναι στεγνά και καλοχτενισμένα δεμένα σε χαμηλό κότσο κάτω από το αυτί διπλά αριστερά η δεξιά πάνω από το σβέρκο. Δίνει ένα κομψό και αριστοκρατικό ύφος.


Το επέλεξε ο διάσημος σχεδιαστής Karl Langerfeld


Η παραδοσιακή και τακτοποιημένη σινιών είναι ένα εύκολο και κομψό στυλ μέρα και νύχτα.








Για μια πιο φρέσκια εκδοχή αποφεύγουμε το υπερβολικό στυλ και θα πρέπει το αποτέλεσμα να είναι φυσικό  εξελιγμένο το συγκεκριμένο στυλ ονομάστηκε βρώμικο ατημέλητο. Κάνουμε ένα κότσο κάτω από το αυτί η διπλά η σε όλο το μήκος του κεφαλιού οπού θέλουμε αφήνοντας τούφες έξω από τον κότσο. Μπορούμε να το πετύχουμε με ένα κόλπο αφού δέσουμε το κότσο και το σταθεροποιήσουμε με στενάκια κρατάμε ένα στενάκι και βγάζουμε οποίες τούφες θέλουμε τραβόντας το προς τα έξω. Μια άλλη εκδοχή παρατηρήθηκε από τον οίκο Carolinα Herrera :Η χαμηλή chignons ήταν πλεγμένη με άξονες αργυρές και χάλκινες χάντρες και στόλιζαν τον κότσο το αποτέλεσμα ήταν θεσπέσιο.


Κότσος κόμπος στην κορυφή


Αυτό το στυλ είναι δημοφιλέστερο για το δρόμο αποπνέει ένα νεανικό και παιχνιδιάρικο ύφος το 2011 είναι καλύτερο σε 2 μορφές:


1)το κομψό


2)το βρώμικο






-sleek τακτοποιημένοι κόμποι στην κορυφή του κεφαλιού όπως αυτά που παρατηρηθήκαν στις επιδείξεις Mark Jacobs  Nina Ricci αυτοί οι τύποι λειτουργούν καλυτέρα σε ίσια μαλλιά και μην φοβάστε να προσθέσετε μια κορδέλα η κλιπ στολισμένα για να τονίσουν την θηλυκότητα.






Χρωματικές Τάσεις 2011






Υπεροξείδιο Ξανθό blonde:


Λευκά ξανθά μαλλιά ανάλογα βεβαία και με το χρώμα της επιδερμίδας που μας καθοδηγεί στην χρωματική παλέτα στο τι μας ταιριάζει. Οι αποχρώσεις ανοιχτό ξανθό είναι τάση και φέτος εάν είστε οπαδός το φυσικό ξανθού επιλέξτε κάποιο φυσικό τόνο σε ξανθό λιγότερο ανοιχτό.


Σημείωση: Η βάφη για τα φρύδια σας πρέπει να είναι στο ίδιο τόνο του ξανθού.






Χρυσό Ξανθό,Golden blonde:


Το ανοιχτό ξανθό δεν είναι για όλους για αυτό υπάρχει η ποικιλία χρωμάτων για να επιλέξετε τους μέτριους τόνους ξανθό χρυσο. Είναι μια εναλλακτική λύση αντί για το ανοιχτό ξανθό αλλά προετοιμάζει το έδαφος για μια αλλαγή όπως το σταδιακό άνοιγμα στο ξανθό ανοιχτό.














Κοκκινα μαλλια:

Οι κοκκινομάλλες είναι οι νέες σεξοβομβες


Όντας ένα σπάνιο χρώμια μαλλιών ιδιαίτερο και απαιτητικό το βάζουμε στις πρώτες θέσεις με τα πιο καυτά χρώματα για το χειμώνα. Όλες οι αποχρώσεις του κόκκινου εκτός από αυτές που περιέχουν το χάλκινο χρώμα μέσα. Είναι μια χρονοβόρα αλλαγή απαιτητική με καθημερινή φροντίδα και περιποίηση γιατί είναι πιο ευαίσθητο χρώμα και από το ξανθό.






ΨΑΛΙΔΙ-ΜΑΛΛΙΑ






Top 3






Top 1: κοντά μαύρα μαλλιά


Το κοντό μαύρο κούρεμα είναι το πρώτο στις επιλογές από όλες τις τάσεις και βεβαία καθορίζει την τάση για το 2011. Ικανό να το υποστηρίξει κάθε τύπος γυναικάς.


Μπορεί να διαμορφωθεί και να κοιτάζει μέσα από την κλασική τάση μέχρι την new rocker και την ικανότητα του να κοπεί σε μια πληθώρα διαφορετικών τροπών.


Το μαύρο κοντό ταιριάζει στα περισσότερα σχήματα προσώπου και αυτός είναι ο λόγος που το έχουμε δει σε όλους από Miranda Kerr- Emma watson. Συμβουλή: η λεπτομέρεια που συμπληρώνει το απόλυτο στυλ, καλοσχηματισμένα φρύδια με μήκος.






Top 2:shaved hair από την μια πλευρά από την άλλη κομμένα κοντά. Ένα σύντομο σημείωμα για το μισό κεφάλι ξυρισμένο. Το στυλ αυτό πρέπει να παραμείνει στο 2009. ΟΧΙ ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Επίσης δεν μπορούμε να πούμε ότι μερικοί άνθρωποι δεν θα το τολμήσουν και το 2011΄


Έχοντας διαδοθεί το 2008 από την Alice Dellal στην Rihanna η εξέλιξη του στυλ καθυστέρησε πολύ μέχρι φέτος.


Η ΕΞΕΛΙΞΗ: ξυρισμένα από την μια πλευρά με χωρίστρα στο πλάι και πίσω


Top 3: μακρύ καρέ με χωρίστρα στο πλάι κομμένο σε ευθεία και φράντζα ασύμμετρη μέχρι το φρύδι






ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΜΑΛΛΙΩΝ


BOW-ΚΟΡΔΕΛΕΣ


Κορδέλες, μαντίλια δαντέλες σε διαφορά χρώματα και σχεδια. Μεγάλοι φιόγκοι είναι must. Το πρώτο είδαμε στη τηλεοπτική σειρά Gossip girl από Leighton Meester και τα λατρέψαμε, Ο Marc Jacob  Luella καθοδήγησαν την τάση.


ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ


Κοσμήματα, βέργες, φτερά, μπουτονιέρες κρύσταλλα στρας περίτεχνα σχεδια δίνουν έμφαση και κοσμούν υπέροχα την κώμη. τολμήστε το!